BoekStartCoach bibliotheek Losser officieel van start

Losser- woensdag 16 januari is de officiële start van de BoekStartCoach in Fundament bibliotheek Losser. Wethouder Prins zal deze ochtend tussen 10 en 11 uur een boekstartkoffertje uitreiken aan een van de jonge inwoners van de gemeente Losser.
Het leesbevorderingsprogramma BoekStart voor baby’s en dreumesen is niet meer weg te denken uit de Nederlandse bibliotheken. Om ouders en kinderen nog beter te kunnen bereiken is sinds eind 2018 de BoekStartcoach structureel aanwezig op het consultatiebureau en gaat met ouders in gesprek over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling, hoe leuk en plezierig voorlezen is en hoe boeken ondersteunend kunnen zijn bij opvoedtaken.

Daarmee wil de BoekStartcoach het voorleesplezier promoten. De coach beantwoordt vragen over leesbevordering en mediaopvoeding. Meertalige ouders krijgen van de BoekStartcoach adviezen hoe meertaligheid in te zetten is bij het voorlezen. De BoekStartcoach heeft een eigen plek in de wachtruimte en is herkenbaar vanwege de BoekStartmaterialen.

BoekStart wordt uitgevoerd in Bibliotheken en jaarlijks worden 60.000 ouders bereikt.