Wie wordt de voorleeskampioen van losser in 2019

Op zaterdag 26 januari a.s. organiseert de bibliotheek Losser de Lokale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeswedstrijd vindt dit jaar plaats in het Lossers Hoes in Losser.

De voorleeskampioenen van alle 12 basisscholen in de gemeente Losser (3 scholen uit Overdinkel, 7 uit Losser, 1 uit De Lutte en 1 uit Beuningen) treden dan voor het voetlicht. Ze lezen een fragment voor uit een voor hun favoriet kinderboek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als beste voorlezer van hun school uit de bus.

Een deskundige jury, die bestaat uit, Mevr. Prins, wethouder gemeente Losser, De heer G. Kocx, oud directeur bibliotheek Enschede en Dhr.  Weeda, coördinator Stichting Fundament, beslist wie er gaat winnen. Het programma begint om 13.30 uur en is afgelopen rond 16.00 uur. De schoolkampioenen mogen maximaal 7 eigen supporters meenemen. De winnaar van de Lokale Ronde gaat  door naar de regionale vervolgronde, die dit jaar wordt gehouden op zaterdag 9 maart om 14.00 uur in de centrale bibliotheek van Enschede.  Als alles goed blijft gaan, wordt hij/zij zelfs Voorleeskampioen van Overijssel.