Op stap met duo-fiets & duo-scoot-mobiel

Overdinkel – In de periode vanaf 1 april as. tot 1 oktober kunnen bewoners ongeacht welke leeftijd uit Overdinkel gebruik gaan maken van  deze twee vervoersmiddelen.

In het najaar van 2018 is het idee ontstaan om de duo-fiets en duo-scootmobiel die gebruikt worden bij de Tiekerhook in Overdinkel breder in te zetten. Bij de dorpsraad in Overdinkel kwamen hier meerdere vragen over binnen.

In samenwerking met Zorggroep Sint Maarten, de dorpsraad Overdinkel, Stichting Fundament-Welzijn en Automaatje is Op stap met de duo-fiets en duo-schootmobiel ontstaan.

Kunt u als inwoners van Overdinkel uzelf niet meer goed verplaatsen met uw eigen fiets of scootmobiel, bent u slecht ter been, alleen en wilt u er eens op uit dan kunnen we u verblijden met een mooie rit door de natuur. Natuurlijk kunt u ook denken aan het brengen van een bezoekje aan een tuincentrum, een boodschapje doen of naar de markt in Losser. Het is maar wat uzelf wilt.

De twee fietsen worden door opgeleide vrijwilligers bestuurd. Deze vrijwilligers begeleiden u tijdens de rit en kunnen bij eventuele calamiteiten actie ondernemen.

Het bijzondere hierbij is dat u THUIS door de vrijwilliger wordt opgehaald. Mocht er een partner, vriend of kennis zijn die het leuk vindt om mee te gaan dan kan deze persoon op eigen vervoermiddel aansluiten/meerijden

De twee fietsen kunnen op de maandag en op de donderdag ingezet worden. De fietsen kunnen per dagdeel gehuurd worden van 9.00 – 12.00 of van 14.00 – 17.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 5,00 per dagdeel.

Voor een goede planning van de ritten maken we gebruik van de planners van ANWB-automaatje Losser. Van ma- t/m donderdag van 9.00 – 12.00 uur kunt u zich voor een rit aanmelden bij ANWB automaatje Losser door te bellen naar 053- 5369402. Belangrijk hierbij is dat u zich een week van te voren aanmeld.

Vrijwilligers gezocht!

Om het Project Op stap met de duo-fiets & duo-scootmobiel tot een succes te maken zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers ,liefst woonachtig in Overdinkel, om op de maandag en donderdag een dagdeel beschikbaar te zijn om mede-inwoners een mooie, fijne ochtend of middag te bezorgen.

Om als vrijwilliger goed voorbereid de fiets op te stappen worden de vrijwilligers door een professional van de Tiekerhook geschoold om met de fietsen de straat op te gaan.

De training hebben we alvast gepland op woensdag 13 en 27 maart vanaf 10.30 uur- 12.30 uur bij de Tiekerhook in Overdinkel

De vrijwilligers worden begeleid door Stichting Fundament-welzijn en krijgen een vrijwilligerscontact aangeboden.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of meer informatie willen over dit project dan kunt u mailen naar m.bouwhuis@stichtingfundament.nl of bellen naar: 06-37276376. Tevens kunt u Riet Westerbaan van de dorpsraad Overdinkel hiervoor benaderen tel: 06-40028004

Graag aanmelden voor 8 maart as.