Wethouder Jaimi van Essen laat oudere inwoners Lossers genieten

Op 4 oktober was het de Nationale ouderendag en net als voorgaande jaren, organiseerde Stichting Fundament ook dit jaar weer de Nationale Voorleeslunch. In ’t Lossers Hoes werden de oudere inwoners van de gemeente Losser getrakteerd op een prachtig verhaal, voorgelezen door wethouder Jaimi van Essen, en een heerlijke lunch, verzorgd door de cliënten van Avelijn.

De eerste vrijdag in oktober is jaarlijks uitgeroepen tot Nationale Ouderendag. De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.