Eerste editie Landelijke Leesclub Dag in Twente

Tijdens Lutterzand Literair in De Lutte vindt dit jaar de primeur plaats van de eerste landelijke leesclub dag. Op hetzelfde moment praten er tientallen mensen in verschillende vakantiehuisjes en kleinere erfgoedlocaties met elkaar over een boek dat ze vooraf hebben gekozen. Bijvoorbeeld de biografie van Willem Wilmink. Daar praten ze ongeveer 1,5 uur over, net als bij een gewone leesclub. Maar in dit geval is de schrijver erbij aanwezig. Naast Elsbeth Etty zjjn Rob van Essen, Lize Spit, Josha Zwaan en Renske Hillen aanwezig.

Het interactieve literatuurfestival Lutterzand Literair werd in 2019 voor de eerste keer georganiseerd en was meteen een groot succes. Op zaterdag 25 en zondag 26 januari is de tweede editie en de mooie omgeving van De Lutte.

Lutterzand Literair combineert literatuur, natuur en erfgoed. De auteurs zitten in bijzondere locaties, verdeeld over het natuurgebied en gaan in gesprek met de festivalbezoekers. De bezoekers rouleren en worden, als zij wandelend door de natuur van de ene locatie naar de andere gaan, verrast door optredens. Zo doen niet alleen de uit Enschede afkomstige Diedichters mee, maar ook André Kerver, Bert van der Veen en Marcel le Blanc. Alludens Enschede is aanwezig met een verhalenverteller en het Hydra Theater uit Oldenzaal geeft theatershows op locatie.

Programma:
Op zaterdag kunnen de bezoekers internationaal bekende schrijvers verwachten. O.a. Jaap Scholten, Marcel Möring, Marc Reugebrink en de Libris Literatuurprijswinnaar 2019 Rob van Essen. Ook vinden op zaterdag de finales van de schrijfwedstrijd plaats, die is uitgeschreven door de TC Tubantia. De finalisten worden ‘live’ beoordeeld door hoofdredacteur Martha Riemsma en stercolumnist van de Volkskrant, Jean-Pierre Geelen.

Zondagmorgen gaat schrijver Jan Terlouw in gesprek met prof.dr.ir. Peter-Paul Verbeek onder leiding van journalist Marjon Kok. Zij spreken over de huidige actuele thema’s die in deze omgeving dagelijkse kost zijn: voedselproductie (boerderijen) en natuurbehoud. De eerste editie van de Landelijke leesclub dag is op zondagmiddag

Kaartverkoop:
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.lutterzandliterair.nl. Een dagkaart voor zaterdag is € 27,50, voor het zondagochtendprogramma betaal je € 15,- en een passe-partout is slechts € 37,50. De kaarten voor de Landelijke Leesclub Dag zijn € 20,-. Alle type kaarten zijn inclusief catering. Natuurlijk is er gelegenheid om boeken te laten signeren door de aanwezige auteurs. Boekhandel Broekhuis is aanwezig met boeken van alle schrijvers.

Meer info via: www.lutterzandliterair.nl