Start Energy Challenges voor scholieren in Losser en Oldenzaal

Op woensdagochtend 22 januari 2020 was de Kickoff van de Energy Challenges Noordoost Twente 2019-2020. Bijna 100 scholieren van 9 scholen in Losser en Oldenzaal gaan het komende half jaar aan de slag met het thema duurzaamheid.

Via de Energy Challenges krijgen scholieren kennis over energie en duurzaamheid, en worden ze uitgedaagd om deze kennis in praktijk te brengen door een duurzaamheidscampagne te organiseren op school. Scholieren vormen zogeheten Energizerteams, die met elkaar de strijd aangaan voor energiebesparing, duurzaam omgaan met afval en klimaatbestendigheid.

Op dit moment zijn de teams bezig met het bedenken van een teamnaam, het maken van een logo en een promotievideo. Tijdens de Kickoff maakten de teams kennis met elkaar en werden ze klaargestoomd voor hun campagne aan de hand van workshops over energie, afval en het klimaat. Medewerkers van Fundament zijn actief in dit project door ondersteuning te geven aan de vier deelnemende Losserse scholen.

Prijsuitreiking
Op woensdag 3 juni wordt bekend gemaakt welk team de beste campagne heeft georganiseerd. Benieuwd naar de prestaties van de Energizerteams? Houdt dan de facebooksite van de gemeenten Losser en Oldenzaal in de gaten, en de verschillende sociale media van de Energy Challenges. Energy Challenges Noordoost Twente wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.