Wethouder Anja Prins opent eerste BoekStart kinderopvanglocatie in Losser

Tijdens de Nationale voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari) zal Wethouder Anja Prins de eerste BoekStartlocatie in Losser openen. BoekStart in de kinderopvang is een leesbevorderingsprogramma voor de kinderopvang. Kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers komen door BoekStart intensief met boeken en lezen in aanraking. De Bibliotheek ondersteunt met een aantrekkelijke (voor)leesplek in de kinderopvang, met een collectie geschikte boekjes en deskundigheidsbevordering van pedagogisch medewerkers.

De Drakenboot, een locatie van Columbus Junior, is de eerste kinderopvang in de gemeente Losser die gaat werken met het programma BoekStart in de kinderopvang. Op maandag 27 januari bezoekt Wethouder Prins de Drakenboot en zal zij om 10 uur starten met het voorlezen van het prentenboek van het jaar: Moppereend.

Na het voorlezen opent Wethouder Prins, samen met de peuters van het kinderdagverblijf, het (voor)leeshoekje op de locatie. De peuters mogen dan de nieuwe boeken naar hun (voor)leeshoekje brengen!