Vacature Bibliotheekmedewerker

Bibliotheekmedewerker 16 uur per week Stichting Fundament Bibliotheek

“Word jij blij van een inspirerende werkomgeving en wil jij mensen op weg helpen?”

De Bibliotheek fungeert als platform voor de samenleving en verbindt mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Jij bent het gezicht van de Bibliotheek en helpt bezoekers op weg in zowel het digitale als het fysieke media–aanbod. Heb je een brede algemene belangstelling, ben je klantgericht, digitaal vaardig, collegiaal, zelfstandig, actief, vrolijk en representatief? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jij zorgt ervoor dat de Bibliotheek een aantrekkelijke plaats is om informatie te vinden en ontmoeting te stimuleren. Je werkt volgens een rooster op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Jij gaat:

• Voorlichting en instructies geven aan bezoekers over de Bibliotheek en digitale diensten;
  • Producten en diensten van de Bibliotheek promoten;
  • Zorgen voor een aantrekkelijke presentatie van de collectie.

Jij hebt:

• Mbo4+ werk- en denkniveau;
  • Ervaring in een gastvrije werkomgeving;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Goede digitale vaardigheden en kennis van en affiniteit met boeken en andere media: werken met social media, tablets, apps en e-books zijn voor jou geen probleem;
  • Brede interesse in maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen;
  • In bezit van een geldig rijbewijs B.

Wij bieden een

• Dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng;
  • Klantgericht en enthousiast team;
  • Martkcomformsalaris schaal 4 cao Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 1.770,00 en max € 2.468,00 bij 36 p.w.);
  • In eerste instantie een contract voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid behoort verlenging tot de mogelijkheden

Je gaat werken

Als Bibliotheekmedewerker bij Stichting Fundament, dit is een brede organisatie voor bibliotheekwerk, muziek- en dansonderwijs en welzijn. Fundament heeft 3 Bibliotheek locaties: in Losser (hoofdvestiging), Overdinkel (breng- en haalpunt) en De Lutte (servicepunt). De bibliotheek is een van de best bezochte culturele instellingen van de gemeente Losser: 60% van de inwoners maakt op één of andere manier gebruik van de bibliotheek.

Ontspannen, Ontmoeten, Ontwikkelen en Ontdekken vormen daarbij de kernbegrippen. De bibliotheek is daarmee dé (vind)plaats van nieuwe kennis, prikkels en ervaringen voor ieder individu. De bibliotheek opereert vanuit een onafhankelijke positie, is toegankelijk voor iedereen en stelt in alles wat zij doet het ontwikkelingsperspectief van mensen centraal. Daarmee draagt de bibliotheek bij aan het welzijn van iedereen en levert meerwaarde aan de maatschappij.

Rijnbrink:

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Een provinciale ondersteuningsinstelling voor maatschappelijke culturele organisaties met het accent op de bibliotheken in Gelderland en Overijssel.

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze maatschappelijke en culturele partners zetten we ons hier iedere dag voor in. We werken vanuit onze kernwaarden: klantgerichtheid, innovatiekracht, flexibiliteit, efficiëntie en resultaatgerichtheid.

Kijk voor meer informatie op www.rijnbrink.nl

Enthousiast over de vacature?

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 25 februari via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Ans Dijkhuijs, directeur-bestuurder stichting Fundament, via telefoon 053 – 536 94 00

De gesprekken vinden plaats op donderdagochtend 5 maart bij Fundament in ’t Lossers hoes.