Boeken bezorgservice voor ouderen en kinderen groep 3 & 4

Update 9-4-2020: na de vele enthousiaste reacties van onze oudste leden hebben wij besloten om ook ouders met kinderen in groep 3 en 4 de mogelijk te geven boeken te bestellen. Voor kinderen die net gestart zijn met het leesonderwijs is het belangrijk dat zij vaak en veel lezen. Omdat dit beter en makkelijker gaat met een echt boek dan met een e-book, kunnen ook ouders met kinderen in groep 3 en 4 contact met ons opnemen om een boekenbestelling door te geven! vergeet niet door te geven op welk niveau uw zoon/ dochter leest!

De bibliotheek is nu al een paar weken gesloten. Inmiddels is bekend dat het in ieder geval nog gaat duren t/m 28 april. Veel van onze leden lukt het om boeken de lenen via de online bibliotheek, maar er zijn ook leden wie dat niet kunnen. Daarom zijn wij gestart met de boeken bezorgservice.

Aandacht voor ouderen
Medewerkers van de bibliotheek bellen sinds deze week met van leden vanaf 80 jaar die in 2020 iets hebben geleend. Er wordt aan deze leden gevraagd of zij behoefte hebben aan enkele fysieke boeken en de medewerkers van de bieb nemen de tijd voor een praatje. Wanneer een lid aangeeft graag boeken te willen ontvangen, worden deze met in achtneming van strenge hygiënemaatregelen, aan huis bezorgd. De boeken die klanten nog thuis hebben worden niet retour genomen.

Inventarisatie behoefte

Naast deze doelgroep zijn we aan het peilen wie er nog meer dringend behoefte heeft aan fysieke boeken of gewoon een praatje. Hiervoor worden ook de collega’s van Fundament ingeschakeld. Inwoners van de gemeente Losser of hun mantelzorgers kunnen contact opnemen met de bibliotheek wanneer zij behoefte aan fysieke boeken en het online lezen niet lukt. Dat kan telefonisch tijdens kantooruren, T: 053-5382137 of per mail naar infobibliotheek@stichtingfundament.nl.

Andere ondersteuning nodig?
Op de website van Fundament www.stichtingfundament.nl is een chatfunctie toegevoegd en ook daar is ondersteuning van o.a. de mantelzorgconsulenten en ouderenconsulenten mogelijk. Neem gerust contact op, dan kijken zij wat zij voor je kunnen doen, T 053-5369400 of mail naar info@stichtingfundament.nl. Uiteindelijk moeten we het samen doen!

Geleende materialen
Alle geleende materialen zijn automatisch verlengd zodat er geen te-laat-geld wordt berekend. Meer informatie en tips om digitaal boeken te lezen of te beluisteren staan op de website www.bibliotheeklosser.nl en Facebookpagina @Bieblosser. Dat geldt voor zowel volwassenen als voor kinderen.