Koningsdagspecial

Koningsdag wordt dit jaar, door het Coronavirus, heel anders gevierd dan afgelopen jaren. Geen kleedjesmarkt, geen feestjes op straat en geen bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Maar dat betekent niet dat we thuis geen feestje kunnen vieren!


Om van deze koningsdag een feestelijke Woningsdag te maken hebben we een aantal leuke activiteiten voor jullie verzamelt die jullie thuis kunnen doen en maken!

Maak je eigen Kazoo muziek instrument en zing om 10 uur mee met het Wilhelmus!

Een Kazoo is een klein muziekinstrument dat je makkelijk thuis kan maken en hele grappige geluiden produceert. Wil jij weten hoe je een Kazoo maakt en hoe deze klinkt? Kijk dan het volgende filmpje:

Bron: Leskwartier

Is zingen en een muziekinstrument spelen niet je ding? Dans dan mee op de Kinderen voor Kinderen Koningsspelen Medley.


Bron: Zapp.nl

Doe mee met de creatieve tekenopdracht van tekenjuf Diane! Ook voor Koningsdag heeft zij een leuke tekenopdracht voor jullie bedacht.


Bron: dianeboerrigter.nl

De verjaardag van onze koning is dit jaar anders dan anders. Toch willen we samen een onvergetelijke dag beleven. Dit kunnen we niet zonder jou! Deel jouw Koningsdagactiviteit op Nederland, van muziek en dans tot aan cabaret en quizzen. Samen vieren we oranje.


Bron: koningsdagthuis.nl

Wij wensen je een hele fijne Koningsdag en zijn heel benieuwd hoe jullie koningsdag dit jaar vieren. We vinden het erg leuk wanneer je dit met ons wilt delen. Dit kan door ons te taggen in een bericht op Facebook. Gebruik daarvoor @stichtingfundament of @fundamentbibliotheek-losser