Sjoelen

sjoeliheader

Sjoelen – heb je toevallig een sjoelbak in huis? Goede gelegenheid om die weer eens tevoorschijn te toveren. Sjoelen is ook een typisch Nederlands spel en zelfs een serieuze sport. Je hebt er een sjoelbak voor nodig met vier vakjes met kleine gleuven en met schijven. Hier vind je regels» Heb je geen sjoelbak thuis?  Maak dan een moderne variant zoals wij hebben gedaan; auto sjoelen!

Maak je eigen auto – sjoel baan.

In een doos maak je vier openingen met punten erboven en vanaf een afstandje probeer je zoveel mogelijk auto’s in de vakjes te krijgen. Wie de meeste punten bij elkaar racet, heeft gewonnen.

En nog een ander hilarisch alternatief is komkommer sjoelen. Hiervoor smeer je een tafel(kleed) in met vla of yoghurt. Drie kinderen gaan met hun mond open aan één kant van de tafel staan. Aan de andere kant mag een ander kind de sjoel stenen – schijven komkommer – in de monden van de kinderen sjoelen. Is het raak, dan levert dat tien punten op

sjoeliheader

Sjoelen – heb je toevallig een sjoelbak in huis? Goede gelegenheid om die weer eens tevoorschijn te toveren. Sjoelen is ook een typisch Nederlands spel en zelfs een serieuze sport. Je hebt er een sjoelbak voor nodig met vier vakjes met kleine gleuven en met schijven. Hier vind je regels» Heb je geen sjoelbak thuis?  Maak dan een moderne variant zoals wij hebben gedaan; auto sjoelen!

Maak je eigen auto – sjoel baan.

In een doos maak je vier openingen met punten erboven en vanaf een afstandje probeer je zoveel mogelijk auto’s in de vakjes te krijgen. Wie de meeste punten bij elkaar racet, heeft gewonnen.

En nog een ander hilarisch alternatief is komkommer sjoelen. Hiervoor smeer je een tafel(kleed) in met vla of yoghurt. Drie kinderen gaan met hun mond open aan één kant van de tafel staan. Aan de andere kant mag een ander kind de sjoel stenen – schijven komkommer – in de monden van de kinderen sjoelen. Is het raak, dan levert dat tien punten op